torsdag den 18. juni 2015

Det menneskelige økosystem

Dem der giver piver
Dem der har ta'r
Dem der får formår
at synke år for år

Jeg hader ikke Mærsk, han er død
og jeg hader ikke Robert Nielsen
men tvivl kan der vist ej være om
de kunne/kan gøre mere for sig selv
og den storslåede organisme de blot er et blodlegeme i
Kan ikke huske om det er det røde eller hvide der er destruktivt
hvis nogen
Rød og hvid, flækker af grin,
Mon Dannebrog er tatoveret i kusserne på Pia K og T Dahl
T Dahl steak

Er færdig med at rappe/poetry slamme nu, for resten kan kun siges med min vanlige tørre fortællestil. Tankerne hvirvler rundt! Jeg er ikke særlig gammel, men E's energi, entusiasme og eskapisme rækker ikke til kampgejst, til at ville kæmpe imod og omstyrte et nazistisk folkestyre. E er evolutionær og excentrisk. E elsker. E magter ikke at være ellevild i gader og stræder. E læser e-bøger, fordi selv de 700 m ned til biblioteket er blevet for ufredelige.

Jeg vil gerne uddybe Mærsk og Dovne Roberts tilstedeværelse i mit slam. Jeg har vidst i nogle år nu, at blå blok ikke holder, og at rød blok ikke holder. Jeg så Lars og Helle tage det væk i deres tredje duel. Det blev sagt og bekræftet, at man som nytilkommen i det her samfund kan ufortjene en halv million om året ved bare at være til, fylde og forbruge. At bruge 500 millioner om året på en familie, hvis blå blod ikke engang er set med vores egne øjne, det er meget, JO, men hvis vi nu overvejer at forestille os, at det er plausibelt at mere end 1000 af de ufortjenende findes derude, for eksempel 1001, ja, så har de tilsammen slået selv rigets dyreste familie. Det er altsammen en ligning med et facit, der hedder hr og fru Danmarks had til lille sorte Sambo.

Det tragiske er, at de nytilkomne ikke aktivt har valgt at være så dyre i drift. Og hvis de havde vidst, hvor meget der i frustration ville blive sparket nedad på dem, og i sidste ende stemt for deres returbillet, ja, så havde de nok helt frabedt sig det!

Jeg skal ikke sammenligne vores midterbløde socialdemokratisme med jernhård stalinisme. Men hvis sidstnævnte fik samfundets bundere til at æde hinanden af sult, og førstnævnte er godt i gang med at få ditto til at æde hinanden af misundelse over statsgiven kapital (kapital, ja, for størst er nu engang investeringen i mennesket), så er det måske bare ved at være tid til ikke at se rødt. Og dér er vi så nu. Danskere har nu engang altid formået at være med på beatet - kun slået af newyorkere, selvfølgelig.

Blå blok vil køre den blå planet i sænk. Rød blok respekterer imidlertid verdenshavenes økosystemer, men har til gengæld alle intentioner om at ødelægge det menneskelige af slagsen. Så hvad skal man stille op, og hvad blev det springende punkt i stemmeboksen? Jeg valgte at stemme grønt, og det er ikke fortrudt; grøn blok vil være en niche i mange år fremover, men det passer nok meget godt til mit evolutionære jeg. Men lilla blok, et sammensurium af idioti og idioti, ville klart være en hurtigere og mere effektiv vej frem - siger man ikke, at minus og minus giver plus?

Uanset hvad er der grund til at være bekymret. Og det vil der altid være. At bekymre sig om forandringer, og samtidig ønske dem hele tiden, er nu engang homo sapiens' lod i livet. Fred og harmoni er for hippier! Og selv de har farverige krige i deres sind, når bare miljøet i skovbundene er det rigtige.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar